Opleiding Hydrotherapie Gezelschapsdier

Foto's

123 Any Street Blvd

Some City, ST 12345

Kynologen en trainers

Goed nieuws voor kynologen en hondentrainers:

"NIEUWE OPLEIDING, SPECIAAL VOOR TRAINERS VAN (SPORT)HONDEN!"

Opleiding Hydrotherapie is bekend vanwege de specialistische Opleiding Hydrotherapie voor gezelschapsdieren voor dierenfysiotherapeuten en paraveterinairen. Nu komt er een opleiding speciaal voor kynoogen / trainers bij. Bij medische hydrotherapie ligt de nadruk op behandelen van honden met een aandoening. De nieuwe opleiding is speciaal bedoeld voor het trainen en begeleiden van gezonde (sport)honden. Spreekt dit je aan als hondentrainer / kynoloog? Meld je dan aan via dierfysio@mac.com zodat je verzekerd bent van een plek op deze unieke opleiding. Zo gauw er 10 aanmeldingen zijn gaan we van start. Het voorlopige rooster publiceren we onder aan deze pagina.

Achtergrond: Een belangrijk doel van Opleiding Hydroherapie is het bevorderen van multidisciplinaire samenwerking tussen dierenarts, dierenfysiotherapeut en paraveterinair. En het is logisch om voor het begeleiden van gezonde(sport)honden en uitgerevalideerde geblesseerde honden de multidisciplinaire samenwerking uit te breiden met de kynoloog / trainer.

Wij kregen de concrete vraag vanuit de trainers- en kynologische wereld of er een Opleiding Hydrotherapie speciaal voor kynologen gestart kon worden. Graag willen wij jullie bij deze hierover informeren.

Opleiding hydrotherapie GD biedt een opleiding van 10 dagen aan speciaal voor trainers en kynologen welke na de zomervakantie 2024 zal starten.

De lesdagen worden op 10 zaterdagen verspreid over 1 jaar gegeven, dus ongeveer 1x per maand een lesdag. Naast het volgen van de 10 lesdagen gaat de cursist een aantal praktijkopdrachten thuis in eigen tempo en in eigen omgeving maken - daarna worden de opdrachten naar de cursusleiding ingestuurd.  

Doelen van de opleiding voor trainers en kynologen:

- Verantwoord, veilig en efficiƫnt hydrotherapie kunnen begeleiden bij gezonde (sport)honden.

- Leren herkennen van pathologie zodat er tijdig kan worden doorverwezen naar dierenarts of de dierenfysiotherapeut

- Bevorderen van samenwerking tussen trainers / kynologen, dierenfysiotherapeuten en dierenartsen bij het begeleiden van de gezonde (sport)hond


Vereiste vooropleiding: kynologische basiskennis, ervaring in handling van honden.De cursist ontvangt aan het eind van de opleiding een certificaat van deelname.

De theorielessen: worden verzorgd in Nieuwegein.

De praktijklessen: worden verzorgd in Enkhuizen (en/of eventueel ook mogelijk op andere geschikte locatie(s) in het land).

De Kosten: De 10 daagse opleiding kost 3250 euro, dit is inclusief koffie/thee/lunch/lesmateriaal.

Bij voldoende belangstelling (minimaal 10, maximaal 15 deelnemers) gaat de cursus na de zomervakantie 2024 van start. Echter, er is beperkt plek: vol = vol.

Aanmelding gaat op volgorde van inschrijving. Inschrijving verplicht tot deelname (de organisatie behoudt het recht de opleiding uit te stellen of te annuleren als er niet voldoende inschrijving is). De factuur dient 1 maand voor aanvang van de opleiding betaald te zijn. Vroegboekkorting: bij inschrijving en betaling voor 1 juni 2024: 3000 euro. (Vraag naar de mogelijkheid om gespreid te betalen.)

Voor vragen of voor een inschrijfformulier kunt u terecht bij de organisatie, zie pagina "contact informatie".

De opleiding hydrotherapie gezelschapdieren voor trainers en kynologen heeft geen examen, deelnemers krijgen een certificaat van deelname.

Hieronder het voorlopige programma (NB de data schuiven op als de opleiding later begint):zaterdag 12 oktober 2024

zaterdag 16 of 23 november 2024

zaterdag 14 december 2024

zaterdag 25 januari 2025

zaterdag 08 maart 2025

zaterdag 12 april 2025

zaterdag xx mei 2025

zaterdag xx juni 2025

zaterdag xx september 2025

zaterdag xx oktober 2025