Curriculum

Let op: Het curriculum van de opleiding staat onderaan deze pagina!

De eerste gecombineerde opleiding hydrotherapie gezelschapsdieren voor dierenfysiotherapeuten en paraveterinairen is inmiddels afgerond. 

De volgende opleiding gaat in septemer 2023 van start.

De opleiding hydrotherapie bestaat in totaal uit 10 lesdagen; het gaat om 8 theorie- en 2 praktijkdagen. 

Lesdagen zijn op vrijdagen en zaterdagen. 

De theorie lessen worden centraal in het land gegeven.

De praktijkdagen (inclusief de module maatwerk zwemvest maken) worden gehouden in Dierenkliniek Enkhuizen te Enkhuizen.


NB: NVFD heeft de opleiding gehonoreerd met 12 accreditatiepunten per gevolgde cursus dag (voor de totale opleiding 120 accreditatiepunten).


Tweede editie Opleiding hydrotherapie GD voor dierenfysiotherapeuten en paraveterinairen - gecombineerde opleiding (2023-2024):

De definitieve startdatum van de gecombineerde opleiding voor dierenfysiotherapeuten en paraveterinairen is inmiddels bekend; vrijdag 29 sept 2023.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de organsatie voor een inschrijfformulier.

NB De organisatie houdt zich het recht voor om later dan 29 sept 2023 van start te gaan indien blijkt dat de gekozen data onverhoopt niet passen in de agenda van de gastdocenten. 

Gastdocenten zijn o.a.:

- Drs Henrik Wagter

- Dr Paul Mandigers

- Liselot Boersma

- Ir. Daniel Ruys


Lesdata (sommige lesdata zijn onder voorbehoud):

Module 1:

Theorie: locatie Nieuwegein

Vr 29 sep + za 30 sep + vr 6 okt 2023 

* basis hydrodynamica, basis hydrostatica, inspanningsfysiologie, basis biomechanica, hulpmiddelen in en bij de aquatrainer, hydrotherapie specifieke anamnese

* orthopedie en hydrotherapie

* neurologie en hydrotherapie

Module 2:

Theorie: locatie Nieuwegein

vr 17 en za 18 nov 2023

* lopen versus zwemmen, vervolg biomechanica, workshop biomechanica

* farmacologie, handling / veiligheid hond en eigenaar, signalen van stress, oververmoeidheid en agressie

Module 3:

Drijfvermogen: locatie dierenkliniek Enkhuizen

vr 20 en za 21 jan 2024 OF vr 26 en za 27 jan 2024 (let op: definitieve datum voor module 3 wordt bekendgemaakt zo gauw de docenten bevestigd zijn)

* drijfvermogen, maatwerk zwemvest, specifiek gebruik drijfmiddelen

Module 4:

Praktijk: locatie dierenkliniek Enkhuizen

vr 8 en za 9 mrt 2024 (onder voorbehoud)

* praktijkdagen; diverse pathologie, diverse honden in de praktijk. Hydrotherapie als onderdeel van het totale behandelplan, opbouw hydrotherapie.

Module 5:

Theorie: locatie Nieuwegein

za 25 mei 2024

* belasting / belastbaarheid, obesitas, de jonge hond, sport hond, geriatrie / senior hond, verslaglegging, trainingsschema’s en opstellen behandelplan.


(x + x 2024; uitloop - indien vanwege winterse omstandigheden of onvoorziene omstandigheden cursusdata niet door kunnen gaan)

Examen: 

Theorie examen: locatie Nieuwegein

za 15 of 22 juni 2024 (onder voorbehoud)


NB: Als de cursist het examen van de Opleiding Hydrotherapie Gezelschapsdieren met succes heeft afgesloten, wordt de cursist opgenomen in het register van Hydrotherapie Begeleiders van Opleiding Hydrotherapie Gezelschapsdieren op deze site. Je kunt het register vinden op de pagina “algemene informatie”.


Om toegelaten te worden tot het examen moet de cursist alle cursusdagen bijgewoond hebben. Indien een cursist vanwege een positieve coronatest / quarantaine maatregelen, ziekte, of andere oorzaak een cursusdag niet bij kan wonen, kan een privé-sessie met een docent van Opleiding Hydrotherapie ingepland waarin de highlights en een samenvatting van de dag worden doorgenomen. (Dit geldt alleen voor theoriedagen, het is helaas niet mogelijk voor de praktijkdagen.) Voor deze privé-sessie worden kosten in rekening gebracht. 

De kosten voor opleiding bedragen 3500,00.

Dit is inclusief BTW, koffie / thee / lunch, lesmateriaal en examen.

Het is mogelijk om (in overleg met de organisatie) per module te betalen. De betaling dient dan steeds 2 weken voor de module binnen te zijn. Bij betaling per module wordt 1.5% administratie kosten in rekening gebracht (52,50 administratie kosten).


LET OP:

Schrijf je je in en betaal je voor 1 aug 2023, dan ontvang je 5% korting (175,00 korting).


LET OP:

Indien de overheid in herfst / winter onverhoopt beperkende (Corona of andere) maatregelen oplegt, worden de herfst / winter cursusdagen verschoven naar voorjaar / zomer.  Ivm het praktische karakter van de opleiding zal de opleiding niet online gegeven worden. 


Cursus informatie

123 Any Street Blvd

Some City, ST 12345

Opleiding

Hydrotherapie

Gezelschapsdier


CURSUS INFORMATIE